Maduro: Amerikalar Zirvesi'ne katılacağım

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Amerikalar Zirvesi'ne davet edilmesiyle ilgili Lima Grubu'nun girişimine karşı Maduro, Peru Devlet Başkanı'nın davetiyle zirveye katılacağını açıkladı. ABD kıtada Venezuela karşıtı bir diplomasiyi etkin kılmaya çalışıyor.

soL HD

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Miraflores Başkanlık Sarayı'nda katıldığı basın toplantısında Amerikalar Zirvesi'ne "yağmur çamur demeden, havadan, karadan, sudan katılacağını" açıkladı.

"Beni Lima'da görmek istemiyor musunuz? Göreceksiniz" diyen Maduro, "Simon Bolivar'ın ve Antonio Jose de Sucre'nin anavatanının gerçeğiyle Amerikalar Zirvesi'ne katılacağım. Venezuela gerçeği oraya, Amerikalar Zirvesi'ne ulaşacak. Bundan emin olun" ifadelerini kullandı.

Maduro, elindeki mektubu basına göstererek "[Peru Devlet Başkanı] Pedro Pablo Kuzinski'den  gelen bu mektup, öğleden sonra 4'te Miraflores Sarayı'na ulaştı. Beni Amerikalar Zirvesi'ne davet ediyor. Bir uzlaşmaya varın. Kardeşimiz Küba'ya yaptıkları kötü davranışı Venezuela'ya da yapmak istiyorlar" dedi.

LİMA GRUBUNUN GİRİŞİMİYDİ

Bu açıklamasıyla Maduro, Lima Grubu'ndan 12 ülkenin desteklediği, Maduro'nun zirveye davetinin geri alınmasına dair açıklamaya yanıt vermiş oldu.