Macron'dan iş bulamayan bahçıvana 'ekmek bulamazsan pasta ye' cevabı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iş bulamadığını belirten bir bahçıvana "İstersen restoranlarda veya şantiyelerde iş bulabilirsin" yanıtını verdi. Macron'un yanıtı, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un iş bulamadığını belirten bir bahçıvana restoran veya inşaat sektöründe kolayca iş bulabileceğini söylemesi tepki topladı.

Video kayıtlarında Eleysee Sarayı'nda “25 yaşındayım, iş başvurularım cevapsız kalıyor” diyen bahçıvana Macron'un “İstediğin takdirde otellerde, restoranlarda ve şantiyelerde çalışan aramayan tek bir yer yok” dediği görülüyor.

Macron'un bahçıvana verdiği yanıt, sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Bir Twitter kullanıcısı, “(Macron), Fransa halkının gerçeklerinden tamamen kopmuş” eleştirisinde bulunurken, başka bir kullanıcı, “Bir kişi böylesine aşağılamayı, empati yoksunluğunu ve cehaleti nasıl 30 saniyeye sığdırabilir” yorumunu yaptı.

Macron'un partisi Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi'nin lideri Christophe Castaner, Macron'un işsiz bir kişiye kötü muamele gösterdiğine ilişkin eleştirileri kabul etmedi. Pazar günü bir televizyon kanalında konuşan Castaner, “Başkanın söylediği şey yanlış mıydı? Montparnasse bölgesine giderseniz rahatça iş bulamaz mısınız? Hiçbir şey söylenmemesini mi tercih ederdiniz. Gerçekleri söyleyen bir başkanı tercih ederim” ifadelerini kullandı.

Macron, daha önce kendisine muhalif olanlara “aylak”, sendikalı eylemcilere ise “yeni iş bulmak yerine bela arayanlar” ithamlarında bulunmuştu.

Son anketlere göre Macron'a olan desteğin en düşük seviyelerde olduğu belirtiliyor.