Macaristan'da OHAL uzatılıyor

Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, geçen yıl 9 Mart'ta ilan edilen olağanüstü halin (OHAL) uzatılacağını açıkladı.

Macaristan Hükümet Sözcüsü Kovacs, Macar Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada geçen yıl mart ayında ilan edilen OHAL'in gelecek yıl 7 Mart'a kadar uzatılacağını söyledi.

Sputnik'in haberine göre, İçişleri Bakanı Sandor Pinter, 7 Eylül'de bitecek OHAL'in uzatılması için geçen hafta başvuruda bulundu. 

Kovacs yaptığı açıklamada ''Toplu göç sonucu Avrupa'da terör tehdidinin yaz aylarında arttığı görüldü. Bu yüzden Macarların güvenliği için sınırların sıkı kontrol edilmesine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Macaristan sığınmacıların geçişlerine engel olmak için Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına jiletli tel örgü çekmiş, sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan ederek yasa dışı geçişler için uygulanan cezaları artırmıştı. 

Parlamentoda 7 Mart'ta kabul edilen yasaya göre ise çocukların da olduğu sığınmacıların iltica başvurusu süresince sınırda oluşturulacak kamplarda tutulması zorunlu kılınmış, ülke genelinde yakalanan sığınmacıların ise Macaristan dışına çıkarılacağı duyurulmuştu.