Lugansk Havaalanı'nda ABD silahları bulundu

Lugansk havalimanında enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, ABD yapımı silahlarla dolu bir depo bulunduğu bildirildi.

Lugansk Halk Cumhuriyeti Başsavcılığı Soruşturma Bölümü Başkanı Leonid Tkaçenko, "Lugansk havalimanında enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, ABD yapımı silahlar dahil, çeşitli ağır silahlar ve tüfeklerin yer aldığı bir depo ortaya çıktı. Buraya daha önce erişilemiyordu çünkü depo girişi enkaz altındaydı" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre; bulunan silahlar arasında taşınabilir hava savunma sistemlerinin de tespit edildiğini ifade eden Tkaçenko, "Aralarında, Stinger hava savunma füze sistemi de var. Tüm nesneler, özel etiketlere sahip ve üzerinde ABD Savunma Bakanlığı'na ait olduğunu gösteren yazılar var" şeklinde konuştu.

Buluşun, Ukrayna'ya ölümcül silah sevkiyatı konusunun uzun zaman önce karara bağlandığını gösterdiğini belirten Tkaçenko, "Havalimanının, yaklaşık bir yıl önce kontrol altına alındığı dikkate alınırsa, Ukrayna'ya ölümcül silah sevkiyatı uzun zamandır yapılıyor" diye vurguladı.

Tkaçenko, bulunan silahların videoya kaydedildiğini ve uluslararası kamuoyu ve AGİT temsilcilerinin de bundan haberdar edileceğini sözlerine ekledi.