Lübnanlı aktör, casusluk suçlaması ile hakim karşısına çıkıyor

Lübnanlı yönetmen ve aktör Ziad Itani'nin yarın İsrail ile işbirliği yapmak, medya ve siyasi bilgileri sızdırıp uyuşturucu bulundurmak suçlarından hakim karşısına çıkacağı bildirildi.

Dış Haberler

Askeri hakim Abu Gayda’nın emriyle gözaltına alınmasından bu yana 3 haftadan fazla süre geçmiş olmasına rağmen, Ziad Itani'nin ilk kez yarın hakim karşısına çıkacağı bildirildi.

Lübnanlı aktör, sosyal paylaşım sitesi olan Facebook üzerinde tanışıp aralarında samimi bir ilişki kurduğu kadın ile Türkiye’de bir görüşme gerçekleştirdiği, daha sonra bu kadının İsrail  ajanı olduğunu anladığını söyledi. İsrail ajanı kadın, aktörün fotoğraflarını çekmeyi başarıp, bu fotoğraflarla ona şantaj yaptığını ve Lübnanlı politikacılar hakkında bilgi toplamaya başladığı belirtildi.

Kaynaklar, yönetim yetkililerine çok yakın gazeteciler ile güçlü bir dostluk kuran Itani’nin güvenlik seviyesini aşamadığı sadece bilgi toplama düzeyinde kaldığını bildirdi.

Itani’nin avukatı Saliba el-Hac, soruşturma kayıtlarının bir bölümünün Lübnan gazetelerine sızdırılınca, müvekkiliyle yürütülen ön soruşturmaların iptal edilmesi talebini mahkemeye sunduğunu açıkladı. Ancak bu talebin reddedildiği belirtildi.