Lübnan Genelkurmay Başkanı'ndan askerlere teyakkuz emri

Lübnan Genelkurmay Başkanı General Joseph Aun, İsrail’in tehditleri ve ihlallerine karşı güney sınırındaki askerlere teyakkuz emri verdi.

Dış Haberler

Lübnan Genelkurmay Başkanı General Joseph Aun, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 1701 numaralı kararının uygulanmasının ve Lübnan’daki BM güçleri ile işbirliği içinde olmanın önemine dikkat çekerek, ''İsrail’in tehditleri ve ihlallerine karşı'' güney sınırındaki askerlere teyakkuz emri verdi.

İsrailli bir  üst düzey yetkili ise Reuters'a yaptığı açıklamada, “Lübnan ordusunun olası bir sınır saldırısı için uyarıda bulunması anlamsız” ifadelerini kullandı. Yetkili, Lübnan’a karşı herhangi bir askeri operasyon başlatma niyetlerinin olmadığını açıkladı. 

Aun, Bağımsızlık günü dolayısıyla askerlere verdiği emirde, “Bağımsızlığın 74. yıldönümünde, Lübnan’ın doğu sınırında IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonların yerel ve uluslararası düzeyde olumlu etkilerini görüyoruz” dedi.

Askerlere hitaben Aun, “Lübnan’da devam eden olağanüstü siyasi durum, güvenlik istikrarını sağlamak için sizi daha dikkatli olmaya ve güvenlik istikrarını koruma amacıyla tedbirler almaya çağırıyor. Çünkü bu istikrar, istenilen politik çözümleri üretmek için sağlam bir temel oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Aun, yasayı ve düzeni bozanları, vatandaşlara yönelik saldırılar düzenleyen organize suçluları hafife almamak gerektiğini vurguladı.