Lübnan 3 milyar dolarlık Fransız silahının ilk kısmını aldı

Lübnan cihatçılara karşı kullanılmak üzere satın alınan 3 milyar dolarlık Fransız silahının ilk kısmını teslim aldı. Silahların parasını Suudi Arabistan ödüyor.

Dış Haberler

Parası Suudi Arabistan tarafından ödenen 3 milyar dolarlık silahın ilk kısmı Lübnan'a ulaştı. Cihatçılara karşı kullanılması planlanan silahların teslimine Lübnan ve Fransa savunma bakanlığından ve iki ülkenin ordularından üst düzey yetkililer katıldı.

Silahların Lübnan'ı Suriye'den sızan cihatçılara karşı da koruyacağı belirtilirken, anlaşmaya Fransız ordusunun Lübnan askerleri eğitmesinin de dahil olduğu söyleniyor. Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian anlaşmanın onlarca zırhlı araç, sekiz taşıma helikopteri ve başka türde silahlar içerdiğini söylerken, sonraki kısmın Mayıs'ta verileceği de açıklandı. 

Lübnan Savunma Bakanı Samir Mukbel, "Lübnan'ın teröre karşı zaferi, terör tehtidi altındaki tüm ulusların zaferidir" derken, Lübnanlı bir general de teslim aldıkları silahların ordu için "dönüm noktası" olduğunu söyledi. Lübnan ordusunun IŞİD grupları ve El Nusra Cephesi ile savaştığı biliniyor.