Londra'da 79 kişinin ölümüne yol açan yangın buzdolabından kaynaklanmış

İngiltere'nin başkenti Londra'daki 24 katlı binada 14 Haziran tarihinde meydana gelen ve en az 79 kişinin ölümüne neden olan yangının, bir buzdolabından çıktığı açıklandı.

Londra'daki Grenfell Kulesi'nde 14 Haziran'da çıkan dev yangının başlama noktasının, bir buzdolabı olduğu anlaşıldı.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre İngiliz polisinden yapılan açıklamada, Hotpoint marka buzdolabının modelinin FF175BP olduğu belirtildi. Yetkililer, söz konusu modelin incelenmesi için talimat verirken; FF175BP tipi buzdolabı sahipleri de Hotspot şirketiyle temasa geçmeye çağrıldı.

Hotpoint, bu modelden 2006 ve 2008 yılları arasında 64 bin adet üretildiğini, daha sonra ise üretimin durdurulduğunu açıkladı. Şu ana kadar FF175BP model buzdolaplarının herhangi bir sorun nedeniyle geri çağrılmadığını belirten şirket "Bu korkunç trajediye dair üzüntümüzü ifade edecek kelime bulamıyoruz" açıklamasında bulundu ve soruşturmada yetkililere tüm kolaylığı sağlayacaklarını duyurdu.

TÜM ŞİRKETLER İNCELENİYOR

İngiliz polisi, olaya ilişkin taksirle adam öldürme suçlamalarıyla soruşturma yürütmeyi düşünüyor ancak bu konuda henüz kesin bir karara varılmadı.

Başkomiser Fiona McCormack, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tüm sağlık, güvenlik ve yangın güvenliği suçlarına bakıyoruz. Ve binanın inşası ya da tadilatına müdahil olan tüm şirketleri inceliyoruz" dedi.

LÜKS DAİRELERE YERLEŞTİRİLECEKLER

Yangından kurtulan ancak evlerini kaybeden ailelerin yardımına ise Londra Belediyesi koştu. Yanan binaya birkaç kilometre uzaklıktaki lüks bir siteden 68 daire satın alan Londra belediyesi, sosyal konut envanterine geçirdiği bu evlere facia mağduru aileleri yerleştirecek.

Belediye, piyasa fiyatları 1 milyon 600 bin sterlinden başlayan lüks daireleri, proje sahibi şirketin yaptığı jest sayesinde toplamda 10 milyon sterlin civarında bir ücret karşılığında aldı.