Lieberman: Tek bir Filistinli mülteci İsrail'deki topraklarına geri dönemeyecek

Herzliya konferansında konuşma yapan İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, ''Tek bir Filistinli bile İsrail'deki topraklarına geri dönemeyecek'' dedi.

Dış Haberler

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Tel Aviv'deki, ülkenin ulusal savunma politikalarının tartışıldığı Herzliya konferansında konuşma yaptı.

MaanNews'te yer alan habere göre, Lieberman, "Tek bir mültecinin 1967 sınırları dahilinde geri dönüşünü kabul etmeyeceğiz'' dedi.

Lieberman, eski başbakanın sunduğu bir 2008 barış önerisine atıfta bulunarak, "Filistinlilere Ehud Olmert gibi öneriler sunan başka bir başbakan asla olmayacak" şeklinde konuştu.

İsrail medyasına göre Lieberman, onlarca yıllık İsrail-Filistin sorununun sona erdirilmesinin "sorunları çözmeyeceğini, onları daha da kötüleştireceğini" ifade ederek, ''İsrail'in öncelikle ılımlı Sünni devletlerle bölgesel bir anlaşmaya varması gerektiğini'' söyledi.

Gazze konusuyla ilgili olarak Lieberman, "İçeri girmemiz gerektiğini düşünmüyorum" dedi.

Kuşatılmış Filistin topraklarında yaşanan korkunç insani durum hakkında Lieberman, Birleşik Devletler Büyükelçisi Nikki Haley tarafından yapılan açıklamalara benzer şekilde, kuşatmadan Filitin Bölgesel Yönetimi'ni sorumlu tuttu.

Lieberman, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı, Gazze'ye İsrail'den gelen elektrik ödemelerini keserek Gazze'deki bunalımı arttırmakla ve Hamas'ı İsrail'le savaşa teşvik etmekle suçladı.