Libya’da havalimanına füze atıldı

Libya’nın başkenti Trablus’ta silahlı gruplar arasında çatışmaların dün yeniden şiddetlendiği ve Mitiga Havalimanı’na füze atılması nedeniyle uçuşların Mısrata'ya yönlendirildiği bildirildi.

Dış Haberler

Libya’nın başkenti Trablus’ta BM aracılığıyla sağlanan ateşkes bir hafta sürdü. Silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmaların başladığı dün başkentteki Mitiga Havalimanı da hedef alındı. Havalimanı ve çevresine atılan füzeler yüzünden yangın çıktı.

Reuters, saldırıların ardından Mısır’dan Trablus’a giden uçakların ülkenin kuzeybatısındaki Mısrata’ya yönlendirildiğini yazdı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti başkent ve çevresinde silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalar nedeniyle olağanüstü hal ilan etmişti. BM'nin aracılığıyla bir hafta önce ateşkes sağlanmıştı.

“Terhune Yedinci Tugayı” ile “Trablus Devrimciler Müfrezesi” adlı silahlı gruplar arasındaki çatışmalar 26 Ağustos’ta şiddetlenmişti. Terhune grubunun Trablus’un güney mahallelerine saldırısıyla başlayan çatışmalarda 60 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 200 kişi yaralanmıştı. Çatışmalarda kapatılan, ülkenin tek faal havalimanı olan Mitiga geçen hafta yeniden açılmıştı.

2011’den beri iç savaşta olan Libya’nın doğusundaki Tobruk’u Temsilciler Meclisi hükümeti, başkent Trablus’u ise BM destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti elinde bulunduruyor.