Libya'da çatışmalar ülkenin yarısını karanlıkta bıraktı

Libya'da son aylarda artan çatışmaların sebep olduğu hasarlar büyüyor. Başkent Trablus’ta çatışmalarda ana elektrik dağıtım santralinin vurulması sonucu ülkenin güney ve batı kesimlerinde elektrikler tamamen kesildi.

Dış Haberler

Libya’nın başkenti Trablus’ta süren çatışmalar, ateşkes çabalarına rağmen dinmiyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti ile ülkenin bir bölümü kontrol altında tutan Temsilciler Meclisi Hükümeti arasında devam eden çatışmalar, başkentteki ana elektrik dağıtım santrallerini vurdu.

Çatışmaların elektrik ana dağıtım merkezlerinde büyük hasara yol açması sonucunda ülkenin güney ve batı kesimlerinde elektrikler tamamen kesildi. Başkentteki Mitiga Havalimanı yolu üzerinde dün gece boyunca devam eden çatışmalar, geçtiğimiz hafta da roket düşmesi sebebiyle havalimanındaki uçuşların durmasına yol açmıştı.

Taraflar arasında, 4 Eylül'de Birleşmiş Milletler ara buluculuğunda ateşkes sağlanmış ancak uzun sürmemişti. 26 Ağustos’ta başlayan çatışmalar nedeniyle 78 kişinin öldüğü, 210 kişinin de yaralandığı duyurulmuştu.

2011’den beri iç savaşta olan Libya’nın doğusundaki Tobruk’u Temsilciler Meclisi hükümeti, başkent Trablus’u ise BM destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti elinde bulunduruyor.