Lavrov'dan 'kreşli' Kore sorunu açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavro, Kore geriliminde "kreşte kavga eden çocukları ayırmak için ne yapılıyorsa" onu yapacaklarını söyledi.

New York’taki 72. BM Genel Kurulu çerçevesinde verilen basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kore ve Filistin sorunu hakkında konuştu.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Lavrov, ABD ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) arasındaki gerilimle ilgili olarak, Çin ile birlikte krizin çözümü için duygusal değil, mantıklı bir yaklaşım izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Lavrov “Çin ile mantıklı bir yol izlemeye devam edeceğiz. Tıpkı kreşte çocukların birbirleriyle kavga ettiği ve kimsenin onları durduramadığı anlarda olduğu gibi” dedi.

Lavrov, Çin ile Rusya arasında krizin çözümüne yönelik hazırlanan yol haritasının hâlâ geçerli olduğunu da ekledi.

Lavrov “Filistin-İsrail krizindeki çıkmaz konusunda çok endişeliyiz. 70 yıllık Filistin sorunu, aşırıcılar tarafından gençleri saflarına çekmek için kullanılıyor” dedi.

‘ARABULUCULUK TEKLİF ETTİK’  

Moskova’nın İsrail ve Filistin liderleri arasında doğrudan bir görüşme için arabulucu olmayı teklif ettiğini belirten Lavrov “Hazır oldukları sürece, onlara elbette konuyu görüşmek için bir fırsat sağlayacağız. Bunun bizi müzakere sürecindeki çıkmazdan çıkarmasına yardımcı olmasını umuyoruz. Müzakerenin olmaması bölge ve Filistin-İsrail ilişkilerine çok olumsuz etki etti” ifadelerini kullandı.