Lavrov: Türkiye ve İran'la imzaladığımız ortak bildiriyi BMGK'ya sunacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, Türkiye ve İran arasında hazırlanan ortak bildirilinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunulacağını duyurdu.

Dış Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, Türkiye ve İran arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da 20 Aralık'ta imzalanan Suriye konulu ortak bildiriyi bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunacaklarını ifade etti.

Sputnik'in haberine göre üçlü formatta imzalanan ortak bildiriye katılmaları için ilk etapta Mısır yönetimine teklif götüreceklerini söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı, "Putin, bugün Mısırlı mevkidaşı Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde bu konuyu ele aldı. Sonraki etaplarda Suudi Arabistan, Katar, Irak ve Ürdün gibi Suriye'de nüfuzu bulunan ülkeleri bildiriye dahil etmek gerekecek" dedi.

ATEŞKESE YPG DAHİL EDİLMEYECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de ateşkes için "muhalefet" ve Suriye hükümeti arasında anlaşma sağlandığını duyurmuştu. İlan edilen ateşkese YPG, IŞİD ve El Nusra'nın dahil edilmediği açıklanmıştı. Ateşkese YPG'nin dahil olmamasının Türkiye'nin talebi olduğu biliniyor.

Suriye ordusu tarafından ateşkesin bu geceden itibaren uygulamaya konacağı duyuruldu.