Lavrov: Rusya, Türkiye, İran koalisyonu ABD gibi hareket etmeyecek

Suriye'de cihatçıların elinde kalan son yerleşim yeri İdlib'de insani koridorların açılacağını belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Rusya, Türkiye ve İran, İdlib'de, ABD liderliğindeki koalisyonun Rakka'da davrandığı gibi hareket etmeyecek' dedi.

Dış Haberler

İdlib’e yönelik operasyonun ayrıntıları tartışılırken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya, Türkiye ve İran, İdlib'de, ABD liderliğindeki koalisyonun Rakka'da davrandığı gibi hareket etmeyecek. Rakka'da insani koridorlar kurulmamıştı" açıklamasında bulundu.

'TERÖRİSTLERİN ATEŞKES İSTEDİĞİ İDDİASI DOĞRU DEĞİL'

Sputnik’in aktardığı habere göre, Almanya'nın başkenti Berlin'deki bir oturumda, Suriye'de cihatçıların elinde kalan son büyük yerleşim yeri olan İdlib'e ilişkin açıklamalarda bulunan Lavrov, ateşkes iddialarına da yanıt verdi:

İdlib'dekilerin, bir kaledeymiş gibi burada yaşayan ve ateşkes isteyen insanlardan oluştuğu doğru değil. Onlar, bir şekilde yurtdışından aldıkları desteklerle oradan aktif bir biçimde askeri eylemler yürütüyor. Burası, teröristlerin kalan son yuvası ve onlar burada en sevdikleri taktiği uyguluyorlar, yani İdlib'deki sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Silahlı muhaliflerin çoğunu da altlarına aldılar.

'TÜRKİYE'NİN GÖZLEM NOKTALARI DURUMU YATIŞTIRIYOR'

Türkiye’nin İdlib’deki varlığına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Lavrov, Türk yetkililerle görüştüklerini belirterek, “Türkiye, topraklarının bazen, Suriye'deki durumu karıştırmak için kötü insanlar tarafından kullanıldığını biliyor. Bu nedenle sınırlarında ek kontrol önlemleri alıyorlar. Anlaşmalarımız doğrultusunda İdlib'de Türkiye'nin kurduğu 12 gözlem noktası bulunuyor. Bu da durumu biraz yatıştırıyor” ifadelerini kullandı.