LA Times: Yunanistan'ın temerrüdünde en büyük tehlike siyasal istikrarsızlık

LA Times, Yunanistan'ın temerrüde düşmesi durumunda en büyük sorunun siyasal isitkrarsızlık olacağını söyleyerek, ülkenin NATO'dan ve avrodan çıkmasının "tehlikeleri" hakkında uyarılar yaptı.

Dış Haberler

Los Angeles Times Yunanistan ekonomisi hakkında yer verdiği yazıda, ülkenin temerrüde düşmesi halinde en büyük sorunun siyasal istikrarsızlık olacağını öne sürdü. Yazıda Yunanistan'ın NATO'dan ve avro bölgesinden çıkması durumunda büyük sorunlar yaşanacağı da iddia ediliyor.

Ekonomik istikrarsızlık durumunda Yunanistan'da "Hugo Chavez benzeri, otokratik" birisinin iktidara gelebileceği öne sürülürken, buna kaynak olarak da "ülkedeki tüm partilerin denenmiş ve başarısız olmuş olması" gösteriliyor.

Yazıda işsizliğin yüksek olduğu Yunanistan'ın NATO'dan çıkması durumunda Avrupa'nın güvenlik sorunları yaşayacağı belirtilirken, ekonomik sıkıntılar yaşayan Avrupa'nın böyle bir durumu kaldıramayacağı belirtiliyor.

Ayrıca Yunanistan'ın avrodan çıkmasının, avroya girme kararından cayılabileceğini göstereceği belirtilirken, bunun da kimi diğer ülkelerin avrodan çıkmasına sebep olabileceği söyleniyor.

Ülkede ekonomik istikrarsızlık sonucunda "demokrasi"nin kurtulamayabileceği de öne sürülüyor.