Kuzey Halep'te işler kızışıyor

Suriye ordusu Halep kuzeyinde büyük operasyona hazırlanırken, IŞİD de Azez'e doğru ilerliyor. Bu sırada cihatçılar da Halep'teki sivil yerleşimleri vurmayı sürdürüyor.

Dış Haberler

Suriye'nin çözülemeyen düğümlerinden Halep'te hesaplaşma kaldığı yerden devam ediyor.

Suriye ordusu, Kaplan Kuvvetleri'nin komutanı Süheyl Hassan'ı Rityan ve Zehra'ya gönderdi. Kaplan Birlikleri bu iki köyde konuşlanmaya başladı.

Ordu, bu iki köyden, cihatçıların kalesi sayılan Anadan Düzlükleri'ne saldırmayı planlıyor. Hedefler, Handarat Kampı'nı ele geçirerek Kastello yolunu kesmek ve Halep merkezdeki cihatçıları tamamen kuşatmaya almak.

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ise, Türkiye sınırındaki "ılımlılara" karşı ilerleyişini sürdürüyor. Örgüt dün Tel Hüseyin, Tatiye, Barışah ve Canha köylerini ele geçirdi.

IŞİD, "ılımlıların kalesi" olarak bilinen Azez'den şu anda 5km uzaklıkta. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Halep'teki ÖSO birlikleri, Mücahid Ordusu ile birleşmişti.

Öte yandan Nusra Cephesi ve ÖSO'cular, Halep'te sivilleri vurmayı sürdürüyor. Son olarak dün gece Midan mahallesine atılan havan topları sonucu 3 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Cihatçılar bunun ardından Halidiye'de orduya karşı saldırıya geçti. Çatışmalar sürüyor.