Kuvelakis: SYRIZA'nın Rusya ile yakınlaşma görüntüsü blöftü

SYRIZA'dan ayrılan "Sol Platform"un önemli isimlerinden Kuvelakis, iktidar partisinin Rusya ile yakınlaşma görüntüsünün Avrupa ile pazarlıklarda koz amacıyla verildiğini söyledi.

Dış Haberler

SYRIZA'nin eski merkez komite üyesi ve "Halkın Birliği Partisi"ni oluşturan Sol Platform'un liderlerinden Stathis Kuvelakis ilginç bilgiler verdi.

L’Humanite'ye konuşan Kuvelakis, "Temel olarak Ruslar Yunanların ne istediğini bilmiyordu. Ruslar son derece güvensizlerdi, çünkü Yunanların bu açılımı Avrupa kurumları ile müzakerede bir kart, bir PR aracı olarak kullandıkları yönünde izlenimleri vardı" dedi.

Putin ile Çipras fotoğraflarının "baskı oluşturmak" için kullanıldığını söyleyen Kuvelakis, ancak bütün bunların çok yüzeysel kaldığını belirtti.

Halkın Birliği Partisi liderlerinden Kuvelakis ayrıca, Çin ve Rusya ile geliştirilen ilişkilerin birbirinden farklı olduğunu savundu.

Kuvelakis, Çin'in temel çıkarının ticaret ve iş alanı olduğunu söylerken, Rusya'nın ekonomik çıkarlarını jeopolitik bakışının bir uzantısı olarak gördüğünü belirtti.

Kuvelakis ayrıca, Rusya ile ilişkilerinin olmasının kendilerinin Putin'le ideolojik ya da siyasi yakınlığa sahip olduğu anlamına gelmediğini, bunun uluslararası ilişkilerin bir konusu olduğunu vurguladı. 

Çipras'ın Rusya'da Putin'le buluşması, özellikle Batı basınında "Yunanistan'ın ekseni kayıyor mu?" tartışmalarını tetiklemişti.