Kürdistan Yurtseverler Birliği'ndeki gerilim büyüyor

Kürdistan Yurtseverler Birliği içerisindeki gerilim sürüyor. Partideki farklı hizipler, birbirleri hakkında sert açıklamalar yayımladılar.

Dış Haberler

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) en güçlü partilerinden Kürdistan Yurtseverler Birliği'nde (KYB) iç gerilim büyüyor.

Rûdaw'ın haberine göre yeni gerilim, parti Siyasi Büro üyesi ve Celal Talabani'nin eşi Hero İbrahim'in, partiyi liderlik konseyi toplantısına çağırmasıyla ortaya çıktı.

Partide çoğunluğu temsil ettiği ileri sürülen Hero grubunun açıklamasında, Siyasi Büro faaliyetlerinin durması nedeniyle söylentilerin çoğaldığı, bir buçuk aylık iç sorunların gizli ve gayrımeşru toplantılara yol açtığı söylendi.

İbrahim taraftarları 15 Ekim Cumartesi gününe liderlik konseyi toplantısı çağrısı yaparken, Kosrat Resul Ali ve Berham Salih tarafından temsil edilen diğer grup, çağrıyı doğru bulmadığını ilân etti.

Ali ve Salih, liderlik konseyi toplantılarının kural olarak Genel Sekreter Celal Talabani önderliğinde toplanması gerektiğini, ancak Talabani'nin rahatsızlığı dolayısıyla buna çağrı yapmaya yetkili kimsenin Genel Sekreter Birinci Yardımcısı olacağına dikkat çekildi.

KYB Genel Sekreter Birinci Yardımcısı, Kosrat Resul Ali.

Ali ve Berham, Birinci Yardımcı'nın bilgisi dışında yapılan bu çağrının parti hukukuna aykırı olduğunu söylerken, bu çağrının aynı zamanda partinin bölünmesinin ilân edilmesi anlamına geldiğini kaydetti.