Küba'dan açıklama: Devrimin başarılarını pekiştirmeye ve sosyalizmin inşasına devam

Küba hükümeti, ABD ile karşılıklı elçilik açılacak olması üzerine açıklama yayımlayarak, devrimin başarılarını pekiştirmeye ve sosyalizmi inşa etmeye devam edeceklerini, koşullar değişmeden ABD ile normal ilişkiler kurulamayacağını duyurdu.

Dış Haberler

Küba hükümeti, ABD ve Küba'nın karşılıklı olarak elçilik açacak olmasına dair açıklama yayımladı. Açıklamada, Küba üzerindeki ekonomik, ticari ve mali ambargo kaldırılmadan normal ilişkiler olamayacağı belirtilirken, Guantanamo işgalinin de sona ermesi istendi.

ABD ile diyalogdan yana olunduğu belirtilen açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için uluslararası normlara aykırı olan ve Küba'nın egemenlik haklarını zedeleyen ABD radyo ve televizyon yayınlarının da durması istendi.

Küba halkının ABD ambargosu sebebiyle maruz kaldığı ekonomik ve insani hasarın da ödenmesi talep edilirken, karşılıklı ilişkilerin bağımsızlık ve egemenliğe mutlak saygı duyması gerektiği vurgulandı.

Küba hükümetinin ekonomik ve toplumsal modelini güncellemeye, müreffeh ve sürdürülebilir sosyalizmi inşa etmeye ve devrimin başarılarını pekiştirmeye devam edeceği de duyuruldu.