Küba'da cinsellik eğitimi kongresi yapıldı

7.Küba Cinsellik Eğitimi, Yönelimi ve Terapisi Kongresi Havana Kongre Merkezi’nde toplandı.

Dış Haberler

“Kapsamlı bir cinsellik eğitimi, toplumsal ve ekonomik gelişime yatırım yaparken, sürdürülebilir gelişim projelerine kayda değer katkı sağlıyor.”

Ulusal Cinsellik Eğitimi Merkezi (CENESEX) yöneticisi Dr. Mariela Castro Espín, 7.Küba Cinsellik Eğitimi, Yönelimi ve Terapisi Kongresi’ni bu sözlerle açtı. 

Organizatörlere göre, konu yalnızca bir eğitim olmaktan çok, aynı zamanda bir dönüşümle ilgili. Uzmanlar tarafından düzenlenen kongre, “Sürdürülebilir bir gelişim için kapsamlı bir cinsellik eğitimi” başlığıyla toplanarak cinsellik eğitimi ve cinsel sağlık üzerine yütütülen tartışmalara ev sahipliği yaptı.

Mariela Castro Espín, “Kapsamlı bir cinsellik eğitiminden bahsedebilmek için öncelikle daha iyi toplumsal adalet ve insanın özgürleşmesinin yollarından olan barışta, sürdürülebilir ve kapsamlı bir ekonomik büyümede, toplumsal ilerlemede ve çevreyi korumada gelişmek zorundayız” dedi. 

Castro Espín, “Eğitim erişimi; ölüm oranlarının düşürülmesi, kadınların evlenme yaşının ilerlemesi, kadınların güçlendirilmesi, cinsiyet eşitliği, demokrasi ve insanın evrensel, cinsel ve üremeyle ilgili haklarının sağlanması gibi konularda katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Açılış töreninde ayrıca, CENESEX Ödülü verilen ve Ulusal Cinsellik Eğitimi ve Sağlığı programını pekiştirme konusunda önemli rol oynayan Küba Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun CENESEX’e katkılarından bahsedildi.