'Kremlin'in elinde Trump'ın itibarına zarar verecek bilgiler yok'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ellerinde, ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın itibarına zarar verecek bilgiler bulundurmadıklarını belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın, ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump veya seçimlerdeki Demokrat rakibi Hillary Clinton hakkında itibarlarına zarar verebilecek bilgiler asla toplamadığını vurguladı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Peskov, Rus istihbaratçıların Trump'ın aleyhinde kullanılabilecek bilgiler topladığının iddia edildiği dosyalara yer veren haberleri ise 'sahte ve ucuz kurgu' olarak nitelendirdi.

Peskov, "Bu, ikili ilişkilere zarar vermeye yönelik bir girişim ve cadı avının devamı" ifadelerini kullandı. Trump da Rus istihbaratçıların kendisiyle ilgili bilgilere sahip olduğu yönündeki haberleri 'siyasi cadı avı' olarak tanımlamıştı.

Rus istihbaratının Trump hakkında bilgilere sahip olduğunun iddia edildiği haberler, ABD'li istihbarat servislerinin, Rusya'nın siber saldırılar yoluyla ülkedeki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği sonucunu içeren bir rapor yayınladığı bir dönemde geldi.

ABD'li istihbaratçılar, Trump'ın seçimlerdeki rakibi Clinton'ın partisi ve kampanya ekibine yönelik siber saldırıların ardında Rusya'nın olduğunu iddia ediyor. İstihbarat servisleri ayrıca, Rusya'nın Trump'ın başkan seçilmesine yardım etmek amacıyla Demokrat Parti'ye siber saldırılar düzenlediğini savunuyor.

Rusya ise bu iddiaları reddediyor. Peskov daha önce raporun kamuoyu ile paylaşılan metnindeki delil yetersizliğine vurgu yapıp ABD'li istihbarat servislerini 'amatörce ve duygusal davranmakla' itham etmişti.