Kremlin: Putin ve Erdoğan yarın telefon görüşmesi yapacak

Rusya, Putin ile Erdoğan'ın yarın bir telefon görüşmesi yapacağını açıkladı. Kremlin Sözcüsü, Türkiye'nin atması gereken adımların olduğunu da ekledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın telefon görüşmesi yapacağını açıkladı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Peskov, "Yarın Rusya tarafının inisiyatifiyle Putin ve Erdoğan arasında telefon görüşmesi gerçekleşecek" dedi.

Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektubun Türk-Rus ilişkilerinin normalleşmesi adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Peskov, "Ancak ilişkileri birkaç gün içinde normalleştirmeyi başaracağımızı sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE SONRAKİ ADIMLARI DA ATMALI'
"Başkan Putin ve Moskova, çok tutarlı bir tutum izledi. Putin, Türkiye ve Türk halkı ile iyi ilişkiler istediğini, iyi ilişkilerin alternatifinin bulunmadığını ve Türkiye'nin normalleşme için atması gereken adımları birçok kez ifade etti" diye devam eden Peskov, Türkiye'nin sonraki adımları da atması gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Putin'in yarın 12.00'de Erdoğan'a teşekkür edeceğini belirtti.