Kore Ulusal Barış Konseyi'nden açıklama: Barışı savunmanın tek yolu barışın düşmanlarıyla mücadele etmektir

Kore Ulusal Barış Konseyi, ABD'nin KDHC karşıtı tutumuna yönelik bir açıklama yayımlayarak, emperyalist saldırganlığın değiştirilemeyeceğini, barışı savunmak için gerekenin "barışın düşmanlarıyla mücadele etmek" olduğunu duyurdu. Açıklamada, BD stratejik nükleer bombardıman uçaklarının, Kore'nin güneyinde uçmakta olduğu ve gerçek savaşa hazırlandığı bildirildi.

Dış Haberler

Kore Dünya Halklarıyla Dayanışma Komitesi ve Kore Ulusal Barış Komitesi tarafından yapılan ortak açıklamada ABD'nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti karşıtı hamleleri eleştirildi.

Açıklamada Ağustos ayında ABD'nin yasadışı ve adil olmayan yaptırımları ve nükleer savaş manevralarının aşırı seviyelere ulaştığı belirtilirken, ABD'nin söylemlerindeki saldırganlığa dikkat çekildi.

Kore yarımadasındaki gelişmelere ilişkin açıklamada KDHC'nin kıtalararası balistik füze denemesinin "uluslararası barışa bir tehdit" olarak gösterilmesine karşılık, ABD'li yetkililerin sürekli olarak KDHC'ye yönelik askeri seçeneği dillendirdiğinin altı çizildi.

'STRATEJİK NÜKLEER BOMBARDIMAN UÇAKLARI KORE ÜZERİNDE UÇUYOR'

Kore Ulusal Barış Komitesi tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin saldırgan açıklamalarıyla eş zamanlı olarak, ABD ordusunun geniş ölçekli tatbikatlar yaptığı söylendi.

ABD'nin özel kuvvetlerini acil olarak Güney Kore'ye getirdiğini aktaran Kore Ulusal Barış Komitesi, ABD ordusunun stratejik varlıklarının da bölgeye getirilmekte olduğunu duyurdu.

Kore Ulusal Barış Konseyi açıklamasında, Guam'dan havalanan ABD stratejik nükleer bombardıman uçaklarının, Kore'nin güneyinde uçmakta olduğu ve gerçek savaşa hazırlandığı bildirildi.

'ABD UYARILARI DİNLEMİYOR'

Kore Halk Ordusu'nun ABD askeri provokasyonlarına karşı ciddi uyarılarda bulunduğu kaydedilen açıklamada, ABD'nin bu uyarıları dinlemediği belirtildi.

Japon gericiliğinin ABD'nin stratejik dünya hakimiyetinden faydalanmakta olduğunu hatırlatan Kore Ulusal Barış Konseyi, bu durumun Kore yarımadası ve dünyada barışı tehdit ettiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada Japon gericilerinin ABD füze savunma sistemini ülkeye getirmek istedikleri ve askeri harcamayı artırdıklarına işaret edildi.

'ABD'NİN DÜŞMANCA POLİTİKALARI BÖLGESEL BARIŞI TEHDİT EDİYOR'

Kore Ulusal Barış Konseyi, ABD ve çevre ülkelerin KDHC'ye karşı düşmanca politikalarının bölgesel barışı ve güvenliği tehdit ettiğini duyurarak, KDHC karşıtı politikalar izleyen ülkelerin ABD'den "teşekkür" aldığını bildirdi.

KDHC'nin nükleer güce sahip olmasının ülkenin egemenliğini ve var olma hakkını savunmak için adil ve haklı bir önlem olduğunu duyuran konsey, ABD'nin 50 yıldır keyfi olarak nükleer tehditler savurmakta olduğuna dikkat çekti.

Açıklamada karmaşık ulusal durum sebebiyle kimsenin "barışı hediye edemeyeceği", emperyalistlerin saldırgan ve yırtıcı tutumunun değiştirilemez olduğu ve barışı savunmanın tek gerçek yolunun "barışın düşmanlarıyla mücadele etmek" ve KDHC'nin ulusal savunma kabiliyetini sürekli olarak geliştirmek olduğu söylendi.