Kore İşçi Partisi’nden uluslararası kamuoyuna çağrı

Kore İşçi Partisi ABD’nin Rusya’ya karşı yaptırımları genişletmeyi öngören yeni yasa tasarısıyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride Rusya’ya karşı yaptırımlar konusunda emperyalist müttefikler ABD ile Almanya arasında gözlemlenen çatlağa dikkat çekilirken uluslararası topluma ABD tarafından dayatılan ortaçağ karanlığına boyun eğmeme çağrısı yapıldı.

Dış Haberler

Kore İşçi Partisi, ABD hükümetinin Rusya karşıtı yaptırımları genişletmeyi öngören yasa tasarısını görüşmeye başlaması üzerine konuyla ilgili bir bildiri kaleme aldı. Bildiride Rusya’yla ticari ilişkileri üzerinden önemli AB kuruluşlarının da hedef tahtasına oturtulduğuna dikkat çekilirken bu durumun AB ülkelerinden özellikle Almanya ile ABD arasındaki çatlakları su yüzüne çıkardığı kaydedildi.

Tasarının içeriğinin duyurulması üzerine Almanya Dışişleri Bakanlığı ve Avusturya şansölyesi tarafından yapılan “bu illegal tasarı ile uluslararası hukukun ihlal edildiği ve AB’nin enerji güvenliğinin tehdit altında olduğu” yönündeki açıklama hatırlatılırken Almanya Ekonomi Bakanlığından eğer Trump tasarıyı onaylatırsa karşı önlemler alınacağı tehdidi hatırlatıldı.

Kore İşçi Partisi devamında Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne dönük ABD yaptırımlarının gayrı insani sonuçlarına da değinerek ABD’nin yaptırımlar konusunda “sözde” kendi müttefikleriyle dahi çatışır hale gelmekte olduğuna parmak bastı.

Son olarak uluslararası kamuoyunu ABD tarafından dayatılan ortaçağ karanlığına boyun eğmeme çağrısı yapılan açıklamada ABD ile ilişki içerisindeki herhangi bir toplumun bir vadede bu tür agresif tutumlardan etkilenmesinin kaçınılmaz olduğu uyarısında bulunuldu.