Komünist Gençlik, Odigitis Festivali'ndeydi

Yunanistan Komünist Gençliği'nin (KNE) her yıl düzenlediği Odigitis Festivali bu yıl 22-24 Eylül tarihlerinde "Mücadele, bilinç, cesaret, kararlılık" başlığı altında gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Avrupa'nın en büyük siyasi festivali olan KNE Odigitis Festivali bu yıl "Mücadele, bilinç, cesaret, kararlılık" başlığı altında 22-24 Eylül tarihlerinde Atina Tritsi Parkı'nda gerçekleştirildi.  Dünyanın çeşitli yerlerinden 32 gençlik örgütünü buluşturan uluslararası delegasyonda Türkiye'den Komünist Gençlik yer aldı. Nazım'ın Duvar şiirinden bir dizenin de slogan olarak kullanıldığı bu büyük etkinlik her yıl olduğu gibi bu yıl da on binleri bir araya getirirken, katılım sayısının son gün yüz bini bulduğu söyleniyor.


 
Festivali bu yıl daha da özel kılan bir öğeyse Yunanistan Demokratik Ordusu'nun (DSE) verdiği silahlı savaşımın 70'inci yıldönümü olması. Festival alanında yer alan sergide 1946-49 yılları arasında DSE'nin gerçekleştirdiği onurlu direnişi birçok yönüyle ortaya koyuyordu.
 
KNE'nin daveti üzerine festivale katılım gösteren 32 gençlik örgütünden temsilciler 23 Eylül günü "Kapitalist barbarlığa karşı ülkelerimizdeki gençlik savaşımlarından deneyim paylaşımı: Öncünün rolü" başlıklı uluslararası seminerde ülkelerinde yaşadıkları siyasal gelişmeler ve bunlara karşı ürettikleri yanıtlar üzerine sunumlar yaptılar.


 
Sergi alanında yerini alan Komünist Gençlik (KG) ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, KG'nin katılım gösterdiği bir başka siyasi etkinlik, gençlik savaşımının enternasyonalist yönü üzerine yapılan Balkanlar tartışmasıydı. Yugoslavya Komünist Gençlik Ligi (SKOJ) ve Türkiye'den Komünist Gençlik'in katılımıyla düzenlenen etkinliğin ev sahibi KNE tarafından yayımlanan özeti için şu bağlantıya bakılabilir: https://www.youtube.com/watch?v=bVmudU8i0dQ

 On binlerce gencin emperyalist saldırganlığa ve çürümüş düzene karşı savaşma kararlılığını haykırdığı Odigitis Festivali'nin gelecek yıl Büyük Ekim Sosyalist Devrimi'nin yüzüncü yıldönümünü konu edinmesi düşünülüyor.