Kolombiya’da barış görüşmeleri devam edecek

FARC’ın geçen ay esir aldığı generali serbest bırakmasının ardından, ateşkes için Kolombiya hükümetiyle yürütülen görüşmelerin önümüzdeki Çarşamba günü yeniden başlayacağı duyuruldu.

Dış Haberler

Kolombiya hükümetiyle Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasındaki görüşmelerin, gerillalar tarafından ele geçirilen generalin serbest bırakılmasıyla birlikte kaldığı yerden devam edeceği açıklandı.

FARC’la hükümet cephesinin ortak açıklamasında “krizin üstesinden gelindiği” belirtildi.

16 Kasım günü gerillaların General Rubén Darío Alzate’yi ele geçirmesinin ardından Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, generalin serbest bırakılmasına dek görüşmelerin askıya alınacağını açıklamıştı.

Geçtiğimiz Pazar günü, FARC generalle birlikte bir askeri avukat ve onbaşıyı serbest bıraktı. Bu gelişme üzerine Küba’nın başkenti Havana’da bir araya gelen taraflar, önümüzdeki hafta Çarşamba günü görüşmelere devam etme kararı aldılar.

General Alzate’nin serbest bırakılmasının ardından ordudan istifa ettiği öğrenildi.

1960’lı yıllardan bu yana Kolombiya’da devam eden iç savaşı sonlandırmak üzere Küba arabuluculuğunda başlayan görüşmelerde şimdiye dek kırsal bölgelerin gelişmesi, uyuşturucu ticaretinin önlenmesi ve gerillaların legal siyasete entegrasyonu gibi konularda uzlaşıldı.