KKE'den büyük seçim mitingi: Çözüm AB'den çıkışta, tekellerin kamulaştırılmasında

Yunanistan Komünist Partisi, dün Atina'da büyük bir seçim mitingi düzenledi. Genel Sekreter Kuçubas, Yeni Demokrasi ile SYRİZA'nın aynı yolu izlediklerini söyleyerek, çözümün işçi sınıfı mücadelesinin güçlendirilmesi olduğunu vurguladı.

Dış Haberler

Seçimlere 3 gün kala, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Atina'da büyük bir miting düzenledi.

Binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan KKE Genel Sekreteri Dimitris Kuçubas, hem Yeni Demokrasi'nin (ND) hem de SYRİZA'nın, halk karşıtı siyasi çizgilerinin karşısında engel olmayacak itaatkâr bir halk hareketi istedikleri için, KKE'nin zayıflamasını amaçladığını kaydetti.

ND'nin ve SYRİZA'nın programlarının ve deklarasyonlarının analizine bakıldığında, her iki partinin de burjuvazinin çıkarları ile ilgilendiklerinin görüldüğünü söyleyen Kuçubas, iki partinin de Yunanistan'ın NATO ve Avrupa Birliği'nde kalmasından yana olduğuna dikkat çekti.

KKE Genel Sekreteri, halkın umudunun işçi-halk muhalefetinden geçtiğini söyleyerek, ancak bu sayede halk düşmanı siyasetler nedeniyl kaybedilenlerin geri alınabileceğini vurguladı.

KKE'nin merkezinde durduğu Halk İttifakı'nın borçların tek taraflı iptalini, Avrupa Birliği'nden çıkışı ve tekellerin kamulaştırılmasını savunduğunu belirterek, "Halkın gerçek umudu güçlü bir KKE'dir" dedi.


Dmitris Kuçubas