KKE'den 1 Mayıs açıklaması: Kitlesel greve hazırlanıyoruz

Yunanistan Komünist Partisi, 1 Mayıs açıklamasında, SYRIZA-ANEL koalisyonunun önümüzdeki günlerde sermaye çevreleriyle yapacağı anlaşmalara karşı kitlesel grev hazırlığı yaptığını duyurdu.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), 1 Mayıs açıklaması yaparak, halk karşıtı siyasi hattın devamına hoşgörü gösterilmeyeceğini belirtti. SYRIZA-ANEL koalisyonun Avro bölgesi ve IMF ile yaptığı görüşmelerin de halk karşıtı hattı geliştirdiği söylenen açıklamada, sınıf mücadelesinin güçlendirileceği söylendi.

Atina'nın Syntagma Meydanı'ndaki 1 Mayıs mitinginde konuşan Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) yöneticilerinden Yorgo Perros, "Mücadelemizin büyümesi gelecek eylemlerimizdeki birincil görevimizdir. Kendimizi hazırlıyoruz"  derken, önümüzdeki dönemde anlaşmalara ve yeni önlemlere karşı militanca cevap verileceğini vurguladı.

Perros, greve hazırlanıldığını belirterek, bu grevin kitlesel ve belirleyici olacağını açıkladı. Ana hedeflerinin maaş artışı ve kolektif anlaşma hakkı olduğu söylenirken, maaş kesintileriyle patronlara 14 milyar avro verilmiş olduğu, bunun insanları borca ve yoksulluğa sürüklediği söylendi. İşçilerin maaş kesintilerinin sürmesine izin verilmeyeceği de duyurulurken, tek çıkış yolunun anlaşmaların bozulması ve AB, sermaye ve sermayenin iktidarından kopuş olduğu belirtildi.