KKE: "Sol platform" soytarılığı arşa erdi

Yunan emekçilerine dönük korkunç bir saldırının altına imza atan SYRIZA, bu kez gündemi kendi iç tartışmaları ile işgal etmeye ve geçiştirmeye çalışıyor. KKE'nin haber portalı 902.gr'da bu tartışamaların neye hizmet ettiğine ilişkin kısa bir makale yayımlandı. Makaleyi soL okurları ile paylaşıyoruz.

Dış Haberler

Yunanistan emekçi halkı için son derece değerli olan altı ayın harcanması ve bu esnada yeni bir saldırı programının hazırlanması üzerine, daha fazla vakit kaybedilmemesi gerektiğini savunan Yunanistan Komünist Partisi (KKE), bu kez de emekçi halkın SYRIZA-içi tartışmalara yoğunlaştırılarak düzen içi alternatiflere yönlendirilmeye çalışıldığı kanaatinde.

KKE'nin haber portalı 902.gr'da yayımlanan makalede konuya ilişkin şöyle denildi: 

"Hükümeti destekliyoruz, ancak memorandum önlemlerine oy vermeyeceğiz!"

"Cambaza bak" diyerek göz kamaştıran bu açıklamayı SYRIZA'nın "sol" platformundan Panayotis Lafazanis yaptı ve şunu bir kere daha kanıtladı: Bir kere yuvarlanmaya başlayınca bunun sonu yok.

Lafazanis açık biçimde şunu söyledi: "Hükümetin açıklamasına rağmen benim gibi pek çok milletvekili memorandum önlemlerine karşı oy kullanacak. Ancak bu, bu hükümeti desteklemediğimiz anlamına gelmiyor." Hemen ardından da herhangi bir soru işareti kalmasını önlemek için ekledi: "SYRIZA'nın birliği ve hükümete destek tam manasıyla güvence altındadır. Biz hükümeti desteklemiyor değiliz, memorandum önlemlerine karşı oy kullanıyoruz."

Yani: Hem kendilerine "sol" hükümeti harcadılar dedirtmemek bahanesiyle SYRIZA-ANEL hükümeti güvence altında, hem muhalefet milletvekillerinin oylarıyla olsa bile halk düşmanı önlemlerin geçmesi güvence altında, hem de halkın çıkarlarına olmayan, sermayeden ve onun iktidarından kopamamış çözümleri halka yutturabilmek için ardına gizledikleri "memorandumdan yana oy kullanmıyorum" feracesi güvence altında.

Şimdi, nasıl oluyor da hem hükümet politikalarına karşı çıkıp hem de hükümeti destekliyorsunuz ve aynı zamanda hükümetteki partinin üyesisiniz? Kendileri bir de bunu açıklamalılar.

Tek bir sözcük onları tanımlıyor: Soytarılar!