KKE: 'Sol kanat' Syriza hükümeti patronlarla birlikte işçilere saldırıyor

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), tarafından yapılan açıklamada, "sol kanat" Syriza'nın patronlarla birlikte işçilere saldırdığı ve grevdeki işçilere saldırısında polisi kullandığı bildiriliyor.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki genel greve Syriza tarafından polis gönderilmesine tepki gösterilerek, "sol kanat" Syriza hükümetinin patronlarla birlikte işçilere saldırdığı söyleniyor.

Syriza'nın gönderdiği polisin işçilere karşı biber gazı kullandığı, patronların grev kırma çabalarına destek olduğu söylenirken, 7 sendikacı ve 1 işçinin de tutuklandığı aktarılıyor.

Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME), tarafından yapılan açıklamada da saldırılar kınanırken, Syriza hükümetinin işçilerin haklarına yapılan saldırıların aracısı olduğu belirtiliyor.

PAME, tutuklananların serbest bırakılmasını, polisin grevlere müdahale etmemesini ve işçilerin taleplerinin karşılanmasını istiyor. PAME tarafından yapılan açıklamalarda dün yapılan genel grevin yalnızca başlangıç olduğu da duyuruluyor.