KKE: AB'den kopulmadıkça kemer sıkma devam edecek

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), referandum sonrasında açıklama yaparak pek çok kişinin hem hükümetin hem de Troyka'nın politikalarının karşısında olduğunu ve hükümetin referandumdan çıkan "hayır"ı, halk karşıtı politikalar için "evet"e dönüştürmesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Dış Haberler

Referandumun ardından açıklama yapan Yunanistan Komünist Partisi (KKE), pek çok kişinin hem hükümetin hem de Troyka'nın politikalarına karşı olduğunu belirterek, halkın %41'inin seçim sonucuna dahil olmadığına işaret etti.

KKE, seçimlerin "yalan bir ikilem" önerdiğini söyleyerek, hükümet ve Troyka'nın önerisinin çok benzer olduğunu vurgulamıştı. Hükümetin hem hükümete hem de Troyka'ya "hayır" oyu verilebilmesine dair teklfilerini reddetmesi üzerine de halkı kendi bastıkları oyları zarfa atmaya çağırmıştı.

Seçim sonuçları seçime katılanların %5,8'inin bu öneriye uyduğuna işaret ederken, KKE seçimlerin ardından "hayır" ve "evet" oyu verenlere de el uzattıklarını ve onları da mücadeleye çağırdıklarını duyurdu.

"Evet" oyu verenlerin bir kısmının büyük patronların baskılarından ve bankaların kapanacağı, maaşlarını alamyacakları gibi çekincelere kapıldıkları söylenirken, "hayır" oyu verenlerin kemer sıkmanın durmasını istedikleri, ancak bunun Syriza ve Avrupa Birliği ile olamayacağı vurgulandı.

KKE, halk yanlısı, tekel karşıtı, kapitalizm karşıtı mücadele hattının büyütülmesi gerektiğini de belirtti.

KKE Genel Sekreteri Dmitris Kutsumbas tarafından yapılan açıklamada da, Aleksis Çipras'ın söz verdiği müzakerelerin daha kötü bir memorandumla sonuçlanmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yapıldı.