KKE: AB emperyalist bir birliktir hükümet değişikliğiyle düzeltilemez

Yunanistan Komünist Partisi, Avrupa Birliği'nin emperyalist bir birlik olduğuna ve bu karakterinin hükümet değişikliğiyle değişemeyeceğine dair açıklama yaptı.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Syriza iktidarının Avrupa Birliği'nin emperyalist karakterini değiştirmediğini söyleyerek, bunun zaten hükümet değişikliğiyle mümkün olmadığını belirtti. AB'nin halk düşmanı politikalar sürdürdüğü belirtilen açıklamada, emperyalist ittifaklarda eşit ilişkiler kurulamayacağı da söylendi.

Tek çıkış yolunun tüm AB ülkelerinde halkların tekellerin iktidarını yıkmak için mücadele etmesi olduğu belirtilen açıklamada, halkın iktidarıyla birlikte AB'den çıkılması gerektiği de belirtildi. Syriza'nın NATO politikalarını desteklediği ve halk düşmanı anlaşmalar yaptığı da vurgulanırken, savaş tehlikelerine dikkat çekildi.

Avrupa için mücadele veren ABD ve Almanya arasındaki çelişkilerin, Avro-Atlantik ülkeleri ile Brezilya, Çin, Hindistan, Rusya, Güney Afrika arasındaki çelişkilerin ve tüm ülkelerdeki emek-sermaye çelişkisinin savaş tehlikesini arttırdığı söylenirken, emperyalist ittifakların bu çelişkileri çözemeyeceği, aralarındaki eşitsizlikleri bitiremeyeceği de vurgulandı.