Kişisel verilerin paylaşımı konusunda WhatsApp ve Yahoo'ya uyarı

Avrupa Birliği'nde özel hayat mahremiyeti gözlemcisi kurumlar, WhatsApp'ı ve Yahoo'yu kullanıcılarının özel hayatlarının ifşa olmaması konusunda uyardı.

Avrupa Birliği'nde özel hayat mahremiyeti gözlemcisi kurumlar WhatsApp'ı kullanıcı bilgilerinin Facebook ile paylaşılması konusunda; Yahoo'yu ise 2014'te yaşanan ABD'nin istihbarat faaliyetleri için kullanıcıların e-postalarına girme ve tarama yapma faaliyetinden ötürü uyardı. WhatsApp yakın zamanda aldığı kararla kullanıcılarının cep telefonu numaralarını Facebook ile paylaşma kararı almıştı.

İtalyan denetim kurumu ise açtığı ayrı soruşturmada WhatsApp'ın, kullanıcıları cep telefon numaralarını Facebook'la paylaşmak zorunda bırakıp bırakmadığını araştıracak. Avrupa Birliği'nin (AB) 28 ayrı kişisel bilgileri koruma kurumu AB'nin kişisel bilgileri koruma kanununa takılmaması için "gerekli kanuni işlemlerin yapıldığından emin oluncaya kadar" WhatsApp'tan, Facebook ile kullanıcıların cep telefon numaralarını paylaşmamasını isteyen bir bildiri yayınladı.

Denetim kurumları Yahoo'ya ise 2014'te yaşanan bilgi taramasının boyutlarına dair kendilerini bilgilendirme çağrısında bulundu. 500 milyon kullanıcının tüm yazışmalarına erişildiği ve yazışmaların tarandığı bu olayın arından Yahoo'nun kullanıcılarını "olası olumsuz sonuçlara" dair bilgilendirmesi gerektiği de ifade edildi.