Kiliseye dolandırıcılık soruşturması

Norveç polisi dolandırıcılık şüphesiyle Katolik kilisesinin Oslo'daki merkezinde arama yaptı. Katolik kilisesinin Norveç'teki piskoposluk merkezinde yıllardan beri gerçek olmayan üye kaydının yapıldığı ve bu yolla devletten milyonlarca kron tahsil edildiği iddia ediliyor.

Dış Haberler

Neue Züricher gazetesinin konuya ilişkin verdiği habere göre, Oslo polis müdürlüğünden Kristin Rusdalı'ın AFP haber ajansına yaptığı açıklamaya göre, 2010 ile 2014 yılları arasında Katolik kilisenin  65 bin yeni üye kaydettiği ve bundan dolayı da kamu kasasından 50 milyon kron, yani 6,25 milyon frank ek kazanç elde ettiği iddia ediliyor.

Dolandırıcılık şüphesiyle hareket eden polis, çoğunluğu göçmen olan ve telefon kitabından kopyalanarak  işlenen 'yeni üye'lerin tespit edilmesi üzerine bu soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Polisi şüpheye sevk eden bir başka etken ise, Katolik kilisesindeki ani artış olmuş. Çoğunluğu Protestan olan Norveç'te, Katolik kilisesi bu yöntemle kısa sürede 67 bin üyeden 140 bin üye sayısına ulaşmış.