Kiliseler yüz tanıma yazılımı satın alıyor!

Merkezi ABD ve İsrail’de bulunan bir firma, dünya çapında 30 kilisenin yüz tanıma yazılımlarını satın aldığını açıkladı.

Dış Haberler

Bazı kiliseler, cemaatlerinin Pazar ayinlerine gelip gelmediğini kontrol etmenin yolunu buldu: Yüz tanıma yazılımı.

Merkezi İsrail ve ABD’nin Las Vegas kentinde bulunan Face-Six şirketi, kiliselere yönelik bir yüz tanıma yazılımı geliştirdi. Şirketin CEO’su Moshe Greenshpan, beş ay önce piyasaya sürülen “Churchix” adlı programı şimdiden dünya çapında 30 kilisenin satın aldığını duyurdu.

Amerikan polisinin ve sınır devriyelerinin de kullandığı Face-Six yazılımı, veri tabanında kayıtlı kişileri gözlüklü, sakallı dahi olsa tanıyabiliyor. Kiliseler için üretilen Face-Six’in bir benzeri olan Churchix’in ise, özellikle agresif örgütlenme ve pazarlama stratejileri kullanan ve daha çok ABD’de yaygın olan cemaatler tarafından tercih edildiği tahmin ediliyor. Ancak Greenshpan, hangi kiliselerin yazılımı satın aldığını açıklamayı reddediyor.

Kiliselerin yazılımı kullanmaları için tek yapmaları gerekenin, kiliseye gelenlerden net bir fotoğraflarını almak olduğunu söyleyen Greenshpan, yüz tanıma yazılımını satın alan kiliselerin programı kullandıklarını cemaatlerine söylemedikleri görüşünde. Greenshpan, “Söylemeleri konusunda onları teşvik ediyoruz, ancak söylediklerini zannetmiyorum” diyor.