Kiev, ABD'den silah yardımı bekliyor

Ukrayna yönetimi, ABD ve Avrupa ülkelerinden silah gelmesini bekliyor.

Dış Haberler

Novorossia Today haberine göre Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Japonya ziyareti sırasında ABD'den ve diğer ülkelerden de olmak üzere silah desteği almayı umduklarını dile getirdi.

Klimkin, Japon Nikkei gazetesindeki bir röportajında, Ukraynalı silahlı güçlerin kapasitesinin arttırılmasının hayati önem taşıdığını ve fazladan savunma silahlarına ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin Ukrayna'ya olası bir silah yardımının 12 Şubat'ta Minsk'te yapılan barış antlaşmasının patlamasına ve her şeyin altüst olmasına sebep olacağına dair uyarıda bulundu. Ryabkov, "Bu tür girişimleri onaylayanların olayları sadece kendi coğrafyalarından değil Rusya coğrafyasından da takip etmeye ihtiyaçları var." dedi.

Geçtiğimiz hafta, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı, "Kiev'in Abu Dabi'deki IDEX-2015 silah fuarında yüz milyonlarca dolarlık ihracat ve ithalat anlaşmaları yaptı." açıklamasında bulundu. Resmi açıklamaya göre anlaşmaların çoğu ABD şirketleriyle yapıldığı göze çarpıyor. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı daha sonra Ukraynalı yetkililer tarafından iddia edilen BAE hükümetinin  Ukrayna'ya yapacağı sözde silah ihracatı planını yalanladı.