KDHC’den yeni yaptırımlara sert tepki

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi adına BM Genel Sekreteri’ne gönderilen bir mektupla BMGK tarafından alınan son yaptırım kararına sert bir tepki gösterildi.

Dış Haberler

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Birleşmiş Milletler (BM) daimi temsilcisi, geçtiğimiz günlerde BM Güvenlik Kurulu tarafından ülkesi aleyhine alınan yeni yaptırım kararlarına sert tepki gösterdi.

BM Genel Sekreterine bir mektup kaleme alan diplomat kararın KDHC’nin savunma amaçlı nükleer füze denemelerinin “uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiği” bahanesiyle alındığını hatırlatarak BMGK üyelerinin başta ABD olmak üzere sayısız benzer test gerçekleştirmiş bulunduğunu, ancak BM tarafından benzer herhangi bir nitelemeye veya yaptırıma gidilmediği iletildi.

KDHC’nin benzer denemeleri ABD’nin bölgedeki nükleer şantaj ve tehditlerine ve bölgedeki diğer “düşman güçlere” karşı ulusal egemenliğini ve halkını savunabilmek için yapmak zorunda olduğunun vurgulandığı mektupta BMGK’nın bu hakkın meşruiyetini sorgulayacak herhangi bir otoritesi bulunmadığı kaydedildi.

Mektupta ayrıca BMGK’nın ABD’nin güdümünde hareket ettiğini ve bu nedenle tarafsızlığını ve dolayısıyla uluslararası bir örgüt olma niteliğini kaybettiği vurgulandı.