KDHC'den Trump'a yanıt: Savaşı seçerlerse, savaşacağız

KDHC'nin Cuma günü başka bir nükleer silah testi başlatma olasılığı sebebiyle gergin süreç devam ediyor. KDHC Dışişleri Bakan Yardımcısı yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın ''agresif tweet'lerinin'' sorun yarattığını söyledi.

Dış Haberler

KDHC ve ABD arasındaki gergin süreç devam ediyor.

KDHC Dışişleri Bakan Yardımcısı Han Song Ryol, ülkenin en büyük ulusal bayramı olan Güneş Günü arifesinde, AP'ye bir röportaj verdi.

Trump'ı gerginliği kısır döngüye sokmakla suçlayan Ryol, ABD'yi KDHC'yi askeri açıdan provoke etmemesi için uyarıda bulundu.

Ryol, ''Seçtikleri takdirde savaş gideceğiz.'' şeklinde konuştu.

KDHC Dışişleri Bakanlığı Silahsızlanma ve Barış Enstitüsü sözcüsü, ABD'nin Suriye'ye dönük saldırısını kınayan bir bildiri yayınlarken, aynı zamanda "güçle de olsa barış" çağrısında bulundu.

Ryol, yarımadada her an patlayabilecek olan termo-nükleer savaşın ve dünya barış ve güvenliği için ciddi tehdit oluşturduğu ve Kuzeydoğu Asya için tehlikeli bir durum yarattığını da sözlerini ekledi.

Ryol'un bu sözleri, Trump yönetiminin haftasonu yapılacak herhangi bir nükleer testi durdurmak için önleyici bir harekat başlatmaya hazır olduğunu iddia eden bir raporu reddetmesinden birkaç saat sonra geldi.

Ryol, "Askeri tatbikatlar ile nükleer tehditler ve şantaj devam ettiği sürece, çekirdeği nükleer silahların birikimi olan ulusal savunma sistemimiz ilerleteceğiz." dedi.