KDHC Trump'ı Hitler'e benzetti: 'ABD için tüm dünyayı feda edebilir'

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD Başkanı Donald Trump'ı Adolf Hitler ile karşılaştırarak, "önce Amerika" politikasını eleştirdi.

Dış Haberler

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin yayın organı KCNA'da yer alan bir yazıda, ABD Başkanı Donald Trump, Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'e benzetildi.

Trump'ın "önce Amerika" politikasını eleştiren yazıda, Trump'ın politikalarının "21. yüzyılda Nazizm" olduğu öne sürüldü.

Yazıda "Trump'ın 'önce Amerika' ilkesi, askeri araçlarla dünya hakimiyetini hedefliyor, bu hedef Hitler'in dünyayı işgal etme girişimine benziyor" denildi.

'BASİT AHLAKTAN YOKSUN SİYASİ EMBESİL'

Trump'ın "Hitler'in diktatör siyasetini" izlediği söylenen yazıda, ABD Başkanı'nın "dostlar ve düşmanlar" ayrımı yaparak "baskıyı meşrulaştırdığı" aktarılıyor.

KDHC'nin olağan koşullarda İkinci Dünya Savaşı ve Hitler'i içeren karşılaştırmalar kullanmadığı bilinirken, yazıda buna gerekçe olarak KDHC'ye uygulanan abluka gösteriliyor.

Hitler'in Leningrad kuşatması hatırlatılan yazıda, KDHC'ye tıbbi malzeme verilmemesinin "etik olmayan, insanlık dışı bir davranış" olduğu söyleniyor.

'ABD İÇİN TÜM DÜNYAYI FEDA EDEBİLİR'

KCNA'da yer alan yazıda, Trump'ın "önce Amerika" politikası şu sözlerle eleştirildi:

"Trump'ın düşünme biçimine göre tüm dünya, yalnızca ABD'lilerin daha iyi yaşaması için feda edilebilir, bu konuda kendi müttefikleri bile gözden çıkartılabilir."