'KDHC, ABD'yi vurabilecek bir füzeyi test etmeye hazır'

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni (KDHC) ziyaret eden heyette yer alan Rus vekil Anton Morozov, Pyongyang yönetiminin ABD'nin batı kıyılarını vurabilecek bir füzeyi test etmeye hazır olduğunu söyledi.

Pyongyong'da temaslarda bulunan Liberal Demokrat Parti heyetindeki isimlerden Anton Morozov, KDHC'li yetkililerle yapılan görüşmedeki izlenimlerini anlattı.  

Sputnik'in haberine göre, Morozov, "Uzun menzilli füze denemeleri için hazırlık yapıyorlar. Bize gösterdikleri matematik hesaplarına göre, geliştirdikleri bir füzeyle ABD'nin batı kıyılarını vurabilirler" dedi.
Morozov'un aktardığına göre KDHC'li yetkililer, atmosfere savaş başlığı bırakma ve bu savaş başlığını yönetme teknolojisine sahip olduklarını da ifade etti.

'NÜKLEER DENEMELERE DEVAM ETMEKTE KARARLILAR'

Kore yarımadasındaki durumdan endişe duydukları için "barış misyonu" olarak ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden Morozov sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Pyongyang'daki yetkililer, nükleer denemelerine devam etmekte kararlı ve savaş söylemleri kullanıyorlar. Kapsamlı askeri eylemler yaşanmaması için tüm ilgili devletler duruma en kısa sürede müdahale etmeli. Liberal Demokrat Parti olarak sorunun barışçıl yollardan çözülmesinden yanayız."