KDHC: ABD gibi gangsterlerle görüşmeyeceğiz

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD gibi "gangsterlerle" görüşmeyeceğini belirterek ABD'ye acı felaketler tattırabileceğini duyurdu.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Savunma Komisyonu tarafından yayımlanan açıklamada, "Emperyalist ABD gibi gangsterlerin Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı askeri stratejisi savaş çıkaracak düzeye geldi. Kuzey Kore ordusunun ve halkının buna cevabı ABD'ye en acı felaketleri tattırmak olacaktır. ABD, topraklarında göreceği en korkunç felaketin yaklaştığını bilmelidir" dendi.

KDHC lideri Kim Jong-un'un isteğiyle İngilizce yayımlanan açıklamada; ABD'nin Güney Kore'yle ortak askeri tatbikatlar düzenleyerek Kore yarımadasını savaşa sürüklediği, Kuzey'in ideolojisini yok etmeye ve sosyal sistemini devirmeye çalışan ABD'yle müzakere masasına oturmaya ne ihtiyacı ne de isteği olduğu belirtildi.

ABD'nin geçtiğimiz ay Sony'ye yönelik siber saldırılardan KDHC'yi sorumlu tutması ve KDHC'ye "orantılı ve zamanını kendilerinin belirleyeceği" bir yanıt vereceklerini söylemesinin ardından, ülkede internet erişiminin durması iki ülke arasındaki ilişkilerin  giderek kötüleşmesine neden olmuştu.

Bu hafta başına kadar ABD'yle görüşmeye yeşil ışık yakan KDHC'nin görüşmelerin kendi topraklarında yapılması yönündeki talebi dolayısıyla, görüşmeler iptal edildi.