KDHC: ABD acımasız soyguncu çetesidir, bombayı artan tehditlere karşı geliştirdik

KDHC tarafından yapılan açıklamada, ABD için "acımasız soyguncu çetesi" denerek, bombanın ülkeye karşı ABD önderliğindeki yabancı güçlerin artan tehditleri ve şantajlarına karşı geliştirildiği söyleniyor.

Dış Haberler

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti tarafından yapılan açıklamada, ABD için "acımasız soyguncu çetesi" denerek, bombanın ülkeye karşı ABD önderliğindeki yabancı güçlerin artan tehditleri ve şantajlarına karşı geliştirildiği söyleniyor. Bombanın kendini savunma amacıyla geliştirildiğini duyuran KDHC, bombayı ilk kullanan taraf olmayacağını ancak nükleer caydırıcılığa sahip bir ülke olmayı sürdüreceğini bildiriyor.

Açıklamada KDHC'ye ABD tarafından benzeri görülmemiş bir siyasi, ekonomik izolasyon ve askeri baskı uygulandığı duyurularak, ABD'nin bunlarla da yetinmediği ve ülkeye her açıdan baskı uygulamayı sürdürdüğü belirtiliyor.

ABD'nin bölgede büyük miktarda askeri ve nükleer varlığı olduğunu aktaran KDHC, bölgenin ABD tarafından savaş çıkabilecek bir nokta haline getirildiğine işaret ediyor.

Açıklamada ABD'nin ülkedeki yaşam standartlarını aşağıya çekmek için her şeyi yaptığı da bildirilerek, gerçek barış ve güvenliğin aşağılanma ve pazarlık masasında verilecek tavizlerle sağlanamayacağı vurgulanıyor.

KDHC, gerçekten barış yanlısı bir devlet olarak bölgede barışın sağlanması için elinden geleni yapacağını ve ABD'nin saldırganlığına izin vermeyeceğini bildiriyor.