Katar'ın İran büyükelçisi göreve dönüyor

Katar'ın İran'dan çektiği büyükelçisinin, Tahran'a geri dönerek göreve tekrar başlayacağı bildirildi.

Dış Haberler

Katar'ın Ocak 2016'da geri çağırdığı İran büyükelçisi, diplomatik görevlerini sürdürmek üzere Tahran'a dönecek.

Katar Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesinde yer alan açıklamada, ''Katar'ın Tahran ile ikili ilişkilerini geliştirmeyi amaçladığı'' belirtilirken, büyükelçinin İran'a döneceği tarih konusunda bilgi verilmedi.(*)

Bunun yanı sıra İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, haziran ayında, ülkesinin Katar ile olan bağları güçlendirmek ve Suudi Arabistan emrindeki blokajı reddettiğini ifade etmişti.

Middle East Eye'da yer alan habere göre, Katar emrini Şeyh Tamim bin Hamad El Sani ile yaptığı telefon görüşmesinde Ruhani, "İran'ın politikası Doha'yla olan ilişkilerini gittikçe daha da geliştirmektir" dedi.

Öte yandan Ruhani'nin söz konusu telefon görüşmesinde, "Tahran, Katar halkı ve hükümetinin yanında duruyor ve bölge ülkeleri arasındaki baskı, tehdit ve yaptırımlar, sorunları çözmek için iyi bir çözüm değil" dediği belirtiliyor.

Katar Dışişleri Bakanalığı Enformasyon Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani'nin İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile yaptığı telefon görüşmesinde, "ikili ilişkileri geliştirme yöntemlerini tartıştığı'' belirtildi.


(*) https://www.mofa.gov.qa/en/all-mofa-news/details/2017/08/23/qatar-announ...