'Kaşıkçı'nın nişanlısını Beyaz Saray'da görmek isterim'

Kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Suudi yetkililerle görüştüğünü belirterek 'bu çok kötü bir durum, Kaşıkçı'nın nişanlısını Beyaz Saray'da görmek isterim' dedi.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Suudi yetkililerle görüştüm, bu son derece kötü bir durum" dedi.

Kaşıkçı ile ilgili soruşturmanın derinlemesine araştırılması gerektiğini belirten Trump, “Suudi Hükümeti'nden sorularımıza yanıt bekliyoruz” dedi. Kaşıkçı’nın kaybolmasını duyuran nişanlısına da değinen ABD Başkanı, “Türkiye ile yakın işbirliği içindeyiz, sonuna kadar gideceğiz. Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısını Beyaz Saray'da görmek isterim” ifadelerini kullandı.

TRUMP'A ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, soruşturma için çağrıda bulunduğu Trump’a “Başkan Trump ve eşi Melania Trump'tan, Cemal'in ortadan kaybolması konusunu aydınlatmaya yardımcı olmalarını rica ediyorum” sözleri ile seslenmişti.

'BEDELİ AĞIR OLACAK'

ABD'de Cumhuriyetçi Partinin önemli isimlerinden Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eğer Suudi yönetiminin yanlış yaptığına ilişkin iddialarda herhangi bir hakikat payı varsa, bu durumun ABD-Suudi ilişkilerine yıkıcı etki yapacağı, ayrıca hem ekonomik hem de diğer açılardan bunun ağır bir bedelinin olacağı konusunda hemfikiriz" sözlerini kullanmıştı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise, "Suudi Arabistan yardım isterse" Türkiye'ye FBI heyeti gönderebileceklerini söylemişti.