Kanoyla tek başına seyahate çıkan kadından haber alınamıyor

İngiliz öğretmen Emma Kelty, tek başına çıktığı kano seyahatinde kayboldu. Kelty'nin, uyuşturucu kaçakçıları tarafından öldürüldüğü düşünülüyor.

Dış Haberler

Brezilya polisi, Amazon kıyılarında tek başına kanoyla yolculuk yapan bir İngiliz öğretmenin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 17 yaşındaki bir erkeği tutukladı.

43 yaşındaki Emma Kelty, kaybolmadan sadece birkaç gün önce sosyal medya hesabında soygun ve öldürülme korkularından söz eden iletiler paylaşmıştı. Kelty, uyuşturucu ticareti yolu olarak bilinen ve korsan saldırıları gerçekleşen Brezilya'nın orman kenti Manaus'un 150 mil batısındaki bir konumdan bir tehlike sinyali gönderdikten sonra, ortadan kayboldu.

Kanosu ve eşyaları Solimoes nehrinin kıyısında bir yerde bulunan Kelty, 10 Eylül'de bir Facebook mesajında, "Coari'de ya da yakınında kanomu çaldırabilir ya da öldürülebilirim. Güzel" yazmıştı.

Polis, Çarşamba akşamı 22.00'de, Manaus'un 150 mil batısındaki Codajas ve Coari kasabaları arasında acil durum arama cihazını çalıştıran Kelty'nin öldürülmüş olacağından şüpheleniyor.

Cinayet ve hırsızlık şüphesiyle 17 yaşındaki bir şahsı tutuklayan Brezilya polisi, olayın kaçırılma olmadığını düşünüyor ve Kelty'nin cesedini aramayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz sene, sivil polis şefi Thyago Garcez, kendisi ve diğer polis memurlarının uyuşturucu kaçakçılarıyla çatışmaya girmesinden sonra, Solimoes nehrinin hemen hemen aynı uzantısında kaybolmuştu. Garcez'den halen haber alınamadı.