Kanada’daki orman yangını dakikada 40 metre ilerliyor

Kanada tarihinin en büyük orman yangınlarından biri haline gelen Fort McMurray bölgesindeki yangın büyüyerek devam ediyor. Yangının dakikada 30 ila 40 metre hızla ilerlediği bildirildi.

Kanada'nın Fort McMurray bölgesindeki yangın, büyüyerek devam ediyor. AA'da yer alan habere göre daha önce şehrin güneyini kül eden yangın, kuzeye yönelerek yeni alanları etkilemeye başladı.

DAKİKADA 40 METRE İLERLİYOR

Bölge yetkililerinin açıklamalarına göre, geçen hafta 201 bin hektarlık alanı kül eden orman yangınında bu rakam, 285 bin hektara çıktı. Fort McMurray’ın kuzeyine yönelen yangının, her 1 dakikada 30 ila 40 metre hızla ilerlediği bildirilirken, bölgede bulunan 12 petrol alanında çalışan 8 bin işçi de tahliye edildi.

İTFAİYECİLER TEHLİKE ALTINDA

Fort McMurray Yangın Bilgilendirme Merkezi Sözcüsü Travis Fairweather, bölgede görev yapan söndürme ekiplerinin, ciddi tehlike altında çalıştıklarını anlattı. Sözcü Travis Fairweather, "yangın, ani çıkan rüzgarla bir anda çalışanları sarıp içine alabiliyor. Ağır duman, oldukça sınırlı görüş açısı ve öngörülemeyen alev hareketler, itfaiyecileri son derece riskli bir ortamda çalışmakla karşı karşıya bırakıyor" dedi.