Johnson’dan Fransa ile İngiltere arasına 'köprü inşası' önerisi

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, İngiltere ve Fransa arasına 35 kilometrelik bir köprü yapılmasını önerdi. Macron ise teklife “Katılıyorum, yapalım” cevabını verdi.

Dış Haberler

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, İngiltere ve Fransa arasında dev bir köprü yapılmasını önerdi.

2016’da yapılan ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasını öngören Brexit referandumuna öncülük eden Johnson, Anglo-French zirvesinde önceki gün bir araya geldiği Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ülkelerinin birbirine sadece tek bir demir yolu ile bağlı olmasının uygun olmadığını söyledi. Ülkeleri arasında dev bir köprü yapılması yönünde teklifte bulundu.

Şark'ul Avsat'ta yer alan haberde Johnson’ın, “Ekonomik başarımız iyi bir altyapıya ve iyi bir iletişime bağlı” ifadelerini kullanarak yaptığı teklife Macron da, “Katılıyorum, yapalım” diye cevap verdi.

Sadece fikir aşamasında olan köprü için resmi bir öneri ya da böylesine devasa bir projenin nasıl inşa edileceği ve finansmanının nasıl sağlanacağına dair henüz ayrıntı verilmedi.

Daily Telegraph'ta yer alan haberde Johnson’un özel sektöre ait fonlarla inşa edilecek olan 35,2 km uzunluğunda köprüyü şu anda seçenek olarak gördüğü bilgisi yer aldı. Haberde projenin AB sonrasında İngiltere’ye turizmi ve ticareti artırma noktasında katkı sağlayacağının düşünüldüğü aktarıldı.