İtalyan müsteşar 'Evlilik eşitliği' için açlık grevinde

İtalya Anayasal Reform ve Parlamento İlişkileri Bakanlığı Müsteşarı Ivan Scalfarotto, eşcinsel evliliklerinin yasal hale getirilmesi talebiyle açlık grevine başladı.

LGBTİ hakları aktivisti olarak tanınan İtalya Anayasal Reform ve Parlamento İlişkileri Bakanlığı Müsteşarı Ivan Scalfarotto eşcinsel evliliklerinin yasal hale gelmesi için açlık grevine başladı.  Scalfarotto, günde sadece 2 cappuccino içtiğini açıkladı.

Demokratik Parti'nin eski başkan yardımcısı da olan 49 yaşındaki Ivan Scalfarotto, bugün blog sitesinde yayımladığı yazısında eşcinsel birlikteliklerinin İtalyan yasaları tarafından tanınmamasını protesto amacıyla açlık grevine başladığını duyurdu.

ABD'de Yüksek Mahkeme'nin eşcinsellerin evlenmesini anayasal hak ilan eden kararına atıfta bulunan Scalfarotto, "İtalya'nın da sonunda Kentucky'ye yetişmesi, ya da en azından yaklaşabilmesi için destek verme vakti geldi" dedi.

'SADECE LGBTİ BİREYLER DEĞİL, İLERİ GÖRÜŞLÜ İTALYANLAR BU HAKKI SAVUNMALI'

Müsteşar, İtalya'da eşcinsel evliliklerini yasal hale getirmek için bir takvim belirlenene kadar açlık grevini sürdüreceğini yazdı. Scalfarotto, sadece LGBTİ bireylerin değil, bütün iyi niyetli, ileri görüşlü İtalyanların, eşcinsellerin haklarını savunmaları çağrısı yaptı.

Açlık grevine 29 Haziran'da başlayan Scalfarotto, bunu 3 gün sonra kamuoyuna duyurma gerekçesini ise "İlk kez açlık grevine gidiyorum. (Açıklamadan önce) yemek yememeyi başarıp başaramayacağımı görmek istedim" dedi.

Scalfarotto, İtalya'da bugüne kadar açlık grevine giden ilk hükümet yetkilisi oldu.

İtalya'da eşcinsel birlikteliklerini kanuni olarak tanıyan yasa tasarısı, özellikle eşcinsel çiftlerin birbirlerinin çocuklarını evlat edinmesi maddesi yüzünden muhafazakarların tepkisiyle karşılaşmış ve Senato'da bloke edilmişti.

Katolik Kilisesi'nin siyasi ve toplumsal açıdan halen büyük etkiye sahip olduğu İtalya, Batı Avrupa'da eşcinsel birlikteliklerine yasal statü tanımayan tek ülke.