İtalya'da ırkçılık: Koyu tenliler bazı otellere kabul edilmiyor

İtalya'nın güneyinde bulunan turistik kasaba Margherita di Savoia'daki otelde kalmak isteyen çift 'tenlerinin koyu renkli' olduğu gerekçesiyle reddedildi.

İtalya'da artan ırkçılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Turistik kasaba Margherita di Savoia'daki otelde kalmak isteyen çift  'tenlerinin koyu renkli' olduğu gerekçesiyle reddedildi.

Sputnik'in haberine göre, İtalya'nın güneyindeki Puglia bölgesinde bulunan Margherita di Savoia kasabasında otele kayıt yaptırmaya gelen Milano'da yaşayan Küba asıllı İtalya vatandaşı Cristobal Rojas ve eşi Josephine otel sahibi tarafından içeri alınmadı. Otel sahibi tarafından gitmeleri gerektiği söylenen çiftin koyu tenli oldukları için kabul edilmediği belirtildi. Bunun üzerine Margherita di Savoia Belediye Başkanı çiftten özür dileyerek, çifte bir haftalık ücretsiz tatil önerdi.

Independent'in haberine göre, geçen hafta Gana asıllı bir İtalyan öğrencinin Verano kentindeki bir müzik festivaline 'yeterince İtalyan olmadığı' için alınmadığı, temmuz ayında ise Calabria'daki bir konukevinin eşcinsel bir çifti ağırlamayı reddettiği, konukevinin Katolik sahiplerinin çifte, 'hayvanları ve eşcinselleri otele almadıklarını' söylediği belirtildi.