İtalya'da çöken köprü için altı ay önce uyarıda bulunulduğu ortaya çıktı

İtalya’nın Cenova kentinde 43 kişinin ölümüne yol açan çöken köprü için altı ay önceden gerekli uyarıların yapıldığı ortaya çıktı. İtalya Ulaştırma Bakanlığı, köprünün direnç kapasitesinin önemli ölçüde azaldığının tespit edildiğini açıkladı.

Dış Haberler

Geçen hafta 43 kişinin ölümüne yol açan İtalya’nın Cenova kentindeki köprünün çökmesine dair bilgiler gelmeye devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın köprüyü işleten şirketi altı ay önce uyarıldığı ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanı, kazanın ardından şirket yöneticilerini istifaya davet etmişti.

İtalya’nın en büyük otoyol işletmecisi olan Atlantia grubuna bağlı Autostrade’nin Ulaştırma Bakanlığı tarafından direnç kapasitesinin yüzde 20’sini yitiren ve onarım gerektirdiği belirtilen köprü hakkında uyarıldığı açıklandı.

Ne ilgili bakanlığın ne de otoyol şirketinin tüm bulgulara rağmen köprünün yoğunluğunu azaltmak üzere trafiği sınırlandırmak, ağır taşıtların geçişini engellemek, tali yol bağlamak gibi gerekli önlemleri aldığı belirtildi.

Mayıs ayında kurulan yeni hükümetin de İtalya’daki otoyolların yarısını işleten Autostrade’nin lisansını iptal etmek istediği biliniyor.

Çökme haberlerinin ardından 21,7 milyar dolarlık şirketin değerinde yüzde 6,3 düşüş görülmüştü.